02 august, 2008

Verificati-va DNS-ul


Recent, s-a descoperit o vulnerabilitata ce afecteaza serverele de DNS (sistemul care traduce un nume care este usor de memorat (cum ar fi de exemplu  www.google.com) in numere ce compun o adresa IP (cum ar fi de exemplu 64.233.167.99).
Aceasta vulnerabilitate ar permite unor persoane rău-intentionate sa devieze traficul spre site-urile lor si sa fure in acest fel datele noastre personale. De exemplu daca serverul DNS al ISP-ului nostru este infectat am putea de exemplu sa incercam sa accesam gmail.com si in loc sa se incarce adevaratul site al celor de la Google, s-ar incarca site-ul atacatorului si fara sa ne dam seama ne-ar fura parola de acces.
Companiile de software din întreaga industrie IT au colaborat in secret pentru a  eliberarea patch-uri pentru toate serverele de nume afectate dar inca mai exista multe servere neprotejate.
Pentru a afla dacă serverul DNS pe care îl folosiţi este vulnerabil, intrati pe acest site. Providerul meu de internet este Airbites si serverul lor este vulnerabil acestui tip de atac.
Daca vreti sa fiti protejati folositi serverele DNS oferite de cei de la OpenDNS si pe langa securitate veti primi si un spor de performanta la incarcarea site-urilor.

Niciun comentariu: