26 august, 2008

Mygazines.com - reviste gratuite, pentru toate gusturile


Într-un univers online în care drepturile de autor bagă spaima în orice proprietar de site web, există o oază numită Mygazines. Aşa cum se poate deduce şi din titlu, este un site care oferă vizitatorilor accesul la diverse reviste în format electronic. Există şanse mari să fie declarat ilegal, iar cât de curând să fie doborât de procesele intentate de proprietarii de drept ai revistelor respective. Însă asta contează mai puţin deocamdata.


Pe Mygazines sunt disponibile numeroase reviste, aranjate frumos pe domenii. De exemplu, în categoria Calculatoare/Internet, care m-a interesat în mod deosebit, am găsit cele mai noi numere ale unor reviste precum PCWorld, PC Magazine, GamePro, PC Gamer, eWeek şi altele.



Mygazines

Mygazines te lasă să citeşti revistele disponibile chiar şi fără să-ţi faci un cont pe site. Însă, dacă îţi creezi cont, ai acces la diverse funcţii precum salvarea la favorites a anumitor reviste. Există şi un filtru pentru revistele dedicate adulţilor. Acesta nu poate fi dezactivat decât dacă îţi faci cont.


Dând click pe coperta sau pe titlul unei reviste se deschide într-o fereastră nouă aplicaţia care îţi permite sa citeşti publicaţia cu pricina. În afară de navigarea în cadrul revistei, această aplicaţie include şi alte funcţii. Poţi sărecomanzi prin e-mail revista unui prieten, poţi să adaugi comentarii sau tag-uri. Foarte utilă este funcţie de căutare în cadrul unei reviste.



Mygazinesclick pentru o versiune mai mare

Singurul mare neajuns este faptul că nu este permisă salvarea revistelor pentru a putea fi citite offline. Mygazines este gândit ca un site care să permită accesul gratuit la reviste în format electronic, nu ca un serviciu de download.


Este interesant de urmărit evoluţia acestui site. Dacă şi cum va reuşi să evite procesele pentru drepturile de autor. Însă, până să ajungă ţinta proceselor, Mygazines este o vizită obligatorie pentru devoratorii de reviste de toate felurile.



Sursa : Go4IT.ro

Niciun comentariu: