21 mai, 2008

Setati Firefox 3 sa deschida link-uri mailto: cu Gmail



Incep prin a va spune ca daca inca nu ati instalat FF3, ar trebui s-o faceti, din cel putin 3 motive : performanta mult imbunatatita, ocupa mai putina memorie decat FF2, adress bar + downloads redefinite.

Acum sa revenim la micul nostru tutorial. FF3 RC1 vine deja cu yahoo mail ca optiune de mail client, dar cum gmail a devenit cel mai popular client de web mail este evident ca lucrurile se vor schimba. Pana atunci exista o modalitate de a face in asa fel incat link-urile catre adese de mail (de tipul mailto:tvolteanu@teoblog.com) sa ne deschida o pagina Compose Mail in Gmail.

Pentru a indeplini acest mic task urmati urmatorii pasi :

1. scrieti in bara de adrese urmatoarea comanda : about:config
2. in bara de filtrare scrieti : gecko.handlerService.allowRegisterFromDifferentHost si dati tublu-click pe valoare rezultata, schimbandu-i astfel valoare in “true”
3. cautati valoarea network.protocol-handler.external.mailto , si asigurati-va ca este “true”
4. faceti copy/paste la urmatorul text in bara de adrese :
javascript:window.navigator.registerProtocolHandler(”mailto”,”https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s”,”GMail”) , si acceptati5. acum cand o sa click-ati pe un link mailto: o sa va apara o fereastra ca cea din stanga

Dati click pe “Remember…” si apoi pe “OK” si GATA !

ENJOY !

Later edit : Am gasit o varianta ceva mai usoara pentru a face tot ce-am scris mai sus - trebuie doar sa instalati addon-ul Better Gmail pt FireFox

Niciun comentariu: